3. maj 2017
Gør hverdagen enklere med færre genstande i dit hjem!

Enklere hverdag med færre genstande i dit hjem!

Vidste du, at en oprydning af de fysiske omgivelser, kan være vejen til en mere enkel hverdag? Det at leve med færre møbler, nips og andet (som måske bare står og bliver støvet) kan skabe mere tid til aktiviteter, der gør os lykkelige. Det omfatter ikke nødvendigvis tid til praktiske foranstaltninger såsom oprydning. Gør det, vel?

Vi hjælper dig med, hvordan du kan rydde ud i dine genstande i hjemmet, og skille dig af med nogle af dem – uden dårlig samvittighed. Få et overskudshjem, stadig med dit personlige udtryk!

 

Tag stilling til dine genstande

Det er vigtigt at forholde dig til de genstande, du bringer ind i dit hjem. Et godt råd er at tage stilling til hver enkel genstand – spørg dig selv: ”Giver denne genstand mig glæde og hvorfor?”.

Hvis ikke dine genstande bringer dig glæde, kan du overveje, om de er nødvendige at omgive dig med. Måske skal du kun beholde dem, der enten har en funktion, en betydning eller en æstetisk udstråling, som du ikke vil undvære.

Vær god ved miljøet, dine nærmeste – eller tjen penge

De andre genstande kan du skille dig af med. For miljøets skyld bør du dog ikke smide gode genstande ud med skraldet. Giv det i stedet til familie, venner eller genbrug. Måske kan du glæde andre med dine genstande. Du får samtidig bedre samvittighed, når du skal sige farvel til dem. Ellers er et godt råd en stand på et af sommerens loppemarkeder, hvor du kan sælge ud af det, som stadig kan være noget værd for andre.

Et andet råd er at rydde op efter kategori snarere end rum for rum. På den måde kan du bedre danne dig et overblik over helheden, da det er nemmere at vurdere genstande af samme kategori op imod hinanden. Når du er færdig med at sortere, kan du indrette med de genstande, du har valgt at beholde i dit hjem. Det giver et friskt pust samtidig med, at du bevarer dine betydningsfulde genstande.

 

Tænk funktioner ind i indretningen

For at undgå at du hele tiden føler dig tynget af rod, og at rodet ikke blot ender med at flytte plads, kan det være en god idé at tænke funktioner ind i indretningen af dit hus – helt fra starten af byggeprocessen.

Skab et funktionelt hjem. Stil dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvilke primære funktioner skal dit hjem kunne rumme?
  • Hvad bruger du mest tid på?
  • Hvad har du brug for i hverdagen?

Når du har fundet frem til svarene på ovenstående spørgsmål, så gør disse til omdrejningspunktet i indretningen af dit hus. På den måde bliver det nemmere at holde ryddeligt og skønnere at bo i.

Ved at rydde ud i dine materielle omgivelser samt at tænke funktioner ind i indretningen af dit hus, kan du minimere støj, og der kan skabes grundlag for at leve mere simpelt og intentionelt, hvilket i sidste ende formentlig vil give en positiv indvirkning på overskuds- og lykkekontoen.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.