16. juli 2018
Børneværelset

InspirationDit barns fristed

Børneværelset er barnets – og senere teenagerens – fristed. Et sted hvor de kan udfolde sig frit, uden for mange begrænsninger, og trække sig tilbage, når behovet opstår.

Børneværelset udfylder mange forskellige funktioner i løbet af et døgn og i løbet af børnenes opvækst. Det bliver brugt alle døgnets timer og fungerer blandt andet som lege- og aktivitetsrum, arbejdsværelse og soveværelse. Behovet for lys, plads, indretning og opbevaring varierer derfor meget over tid.

Lyset i børneværelset

Både dagslys og elektrisk lys i børneværelset er vigtigt, da det har stor betydning for barnets livskvalitet. Børneværelset bør placeres, således der er masser af dagslys.

Tænk over hvad barnet kigger ud på – og om det overhovedet kan kigge ud. Et vinduesparti, der går ned til gulvet, gør, at også de mindre børn kan kigge ud. Det giver samtidig en god rumoplevelse og gør, at børnene bruger deres værelser mere.

Af elektrisk lys kan en almindelig loftlampe med et blødt, diffust lys hænges op. Ved tegne- og arbejdsbordet kan en god arbejdslampe placeres. Derudover kan billeder, tavler og reoler oplyses, hvilket giver et indirekte lys i resten af rummet. Ofte anvendes spots og lysdæmpere, så der altid kan skabes den idéelle belysning hele dagen og hele året.

Gulvpladsen i børneværelset

Et børneværelse bør have masser af gulvplads, da mange lege – specielt med legetøj – foregår på gulvet. Materialerne i et børneværelse bør ligeledes være slidstærke og nemme at rengøre. Derfor er et trægulv meget egnet eller alternativt kan et fladvævet gulvtæppe monteres.

Opbevaring på børneværelset

Det skal både være nemt at rydde hurtigt op og så skal det være nemt at overskue, hvor de forskellige ting er opbevaret. Derfor kan det anbefales at have brede opbevaringskasser, så børnene ikke skal for langt ned for at finde det, de leder efter. Resultatet af dybe kasser er ofte, at de vender indholdet ud på gulvet for at se, hvad der er i kassen. Lave kasser med hjul har også den fordel, at de kan køres ind under reolen og sengen.

Børneværelsets indretning

Et børneværelse er ofte temmelig spraglet med blandt andet forskelligfarvet legetøj, børnetegninger og bøger. En neutral farve på væggen kan være med til at give ro og skabe stemning. Det kan eksempelvis være en væg malet med tavlelak, som børnene kan udsmykke. Du kan også tapetsere én af væggene i rummet med et fototapet – en illustration, en elverskov, et vandfald eller en bøgeskov – et stort billede ville danne baggrund for mange gode og lærerige lege.

De mindste synes ofte, det er sjovt at have voksenmøbler i børnestørrelse, så kan de sidde som de voksne – i en sofa, på en bænk eller ved et bord. Sækkestole, gulvpuder eller puffer kan anvendes, når børnene bliver større.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.