9. juli 2018
Køkken-alrummet

Samlingspunktet for familien

Det rum, der bliver brugt absolut mest i vores nye huse, er køkken-alrummet – husets hjerterum. Rummet samler familien om morgenmaden, det indbyder til eftermiddagssnak, dagens begivenheder gennemgås under madlavningen, og mens aftensmaden spises, tales og hygges der. Derfor har køkkenet i dag en central placering i boligen.

Selve køkkenet bør tage udgangspunkt i dine arbejdsgange. Hvor vil du skære grøntsager og hvor vil du stege bøffer? Skal der være plads til indbygget kaffemaskine? Hvor stort skal komfuret være? Hvor meget bordplads har du behov for? Vælg en kombination af, hvad der er praktisk muligt, funktionelt smart, og hvad der er din køkkendrøm – forhåbentligt kan vi kombinere alle tre. Og husk at du aldrig kan få for meget opbevaringsplads i køkkenet.
Alrummet skal kunne rumme en spiseplads, der passer til familiens hverdagsbehov – og bør nemt kunne tilpasses til festlige lejligheder. Hvor mange mennesker skal der være plads til i dit alrum?

Indretning af køkken-alrummet

Det stiller store krav til både indretningen og materialevalg. Køkkenet skal være funktionelt og der skal være plads til at hele familien kan samles i køkkenet.

Det skal sammensættes af kvalitetsmaterialer, så det kan holde til hyppig rengøring og til at være husets midtpunkt. Samtidigt skal det passe ind i husets arkitektur og din egen personlige stil. Ofte kan det være en god idé at vælge skuffer i underskabene frem for skabe, da det giver et bedre overblik over skufferne og indholdet er lettere tilgængeligt. Overvej om du vil have barstole i køkkenet, og om du vil have mulighed for at lukke lidt af til køkkenbordpladen, så rodet i køkkenet afskærmes, når du sidder ved spisebordet. Vi kan godt lave et åbent køkken-alrum, selvom der er en afskærmning imellem.

Hos KFS Boligbyg arbejder vi tæt sammen med Invita køkkener. Det er din garanti for, at du også får professionel rådgivning, når du skal sammensætte netop dit drømmekøkken. Køkkenet skal passe præcist til din families ønsker og behov. Husk på at selv de små detaljer kan have stor betydning for helhedsindtrykket af dit nye køkken.

Herunder har vi sammensat en ekstra lille tjekliste til dig, så du har et godt udgangspunkt for at vælge dit nye køkken.

 

Bordplade

Her er mulighederne også mange. Du kan få bordplader i træ, laminat, komposit, granit, corian, beton, rustfrit stål og mange flere materialer. Ud over at det skal se godt ud, skal det naturligvis også være praktisk. Vælg derfor en bordplade, der passer til dine behov for anvendelighed og design.

Skabs- og skuffefronter

Valg af skabs- og skuffefronter har stor betydning for stilen og stemningen i dit nye køkken. Skal de være sorte, hvide, farvede eller i træ? Skal de være matte eller blanke? Med eller uden greb? Nogle er også lettere at rengøre end andre. Igen er det din smag og dine behov for anvendelighed, der er i centrum. Sammen med Invita køkkener står vi klar med rådgivning, så du får truffet de helt rigtige valg for dit køkken.

Hårde hvidevarer

De fleste producenter af hårde hvidevarer laver lækkert design, men overvej først og fremmest hvilke funktioner du ønsker. Det kan eksempelvis være, at du ønsker en almindelig ovn og en damp-/bageovn eller et stort amerikansk køleskab med isterningmaskine, microovn, Quooker eller andre “nice to have” ting.

Vægge

Væggene bliver beklædt med miljøvæv eller glasfilt, hvis der er tale om elementvægge. Murede vægge bliver filtsede og grundet inden malerbehandling. Fliser på væggen eller en malet niche kan give god effekt og kan eksempelvis opsættes som bort eller som stænkplade over kogepladen.

Køkkengulv

Der er mange overvejelser, når det helt rigtige gulv skal vælges. Du skal tage højde for størrelsen af rummet, indretningen, lysindfaldet, og ikke mindst skal du overveje, om du stadig vil være glad for dit nye gulv om 10 år. Et gulv er nemlig dyrt at skifte, og derfor skal du helst vælge det helt rigtige gulv fra start.

Du bør vælge et slidstærkt gulv, da køkkenet er et af de mest benyttede rum i boligen. Køkkengulvet skal kunne tåle stole, der flere gange dagligt bliver trukket frem og tilbage, børn der leger med legetøj, og så skal det kunne tåle, at der jævnligt bliver spildt væske og mad, og at der hyppigt bliver gjort rent.

Hvor der er faste ganglinjer, vil man hurtigt kunne se sliddet på et trægulv. Her er det praktisk med et klinke- eller et laminatgulv. I rum med terrassedøre skal der spekuleres i sandkorn, der risikerer at blive slæbt med ind.

 

Køkkendetaljer

Et køkken skal naturligvis først og fremmest være anvendeligt. Dernæst skal det være lækkert og indbydende, hvor ekstra detaljer kan forsøde hverdagen en lille smule. Det kan være en indbygget kaffemaskine, en ismaskine i køleskabet, en Quooker der kan koge vand eller alverdens køkkenudstyr. For nogen er disse ting overflødige og for andre er de uundværlige – det vil vi lade være op til dig!

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.