9. juli 2018
Køkken-alrummet

Samlingspunktet for familien

Det rum, der bliver brugt absolut mest i vores nye huse, er køkken-alrummet. Det samler familien om morgenmaden, det indbyder til eftermiddagssnak, dagens begivenheder gennemgås under madlavningen, og mens aftensmaden spises, tales og hygges der. Derfor har køkkenet i dag en central placering i boligen.

Selve køkkenet bør tage udgangspunkt i dine arbejdsgange. Hvor vil du skære grøntsager, og hvor vil du stege bøffer? Skal der være plads til indbygget kaffemaskine? Hvor stort skal komfuret være? Hvor meget bordplads har du behov for? Vælg en kombination af, hvad der er praktisk muligt, funktionelt smart, og hvad der er din køkkendrøm – forhåbentligt kan vi kombinere alle tre. Og husk at du aldrig kan få for meget opbevaringsplads i køkkenet.

Alrummet skal kunne rumme en spiseplads, der passer til familiens hverdagsbehov – og bør nemt kunne tilpasses til festlige lejligheder. Hvor mange mennesker skal der være plads til i dit alrum?

 

Indretning af køkken-alrummet

Det stiller store krav til indretningen og til materialevalg. Det skal være både funktionelt og let tilgængeligt, så alle familiens medlemmer kan give en hånd med til det praktiske, og samtidigt skal der være plads til, at der kan arbejdes uforstyrret omring maden, alt imens hele familien er samlet i køkkenet.

Det skal sammensættes af kvalitetsmaterialer, så det kan holde til hyppig rengøring og til at være husets midtpunkt. Samtidigt skal det passe ind i husets arkitektoniske design og din egen stil. Ofte kan det være en god idé at vælge skuffer i underskabene i stedet for skabe, da det giver et lettere overblik over – samt adgang til – indholdet. Overvej om du vil have barstole i køkkenet, og om du vil have mulighed for at lukke lidt af til køkkenbordpladen, så rodet i køkkenet afskærmes, når du sidder ved spisebordet. Vi kan godt lave et åbent køkken-alrum, selvom der er en afskærmning imellem.

Hos KFS Boligbyg arbejder vi tæt sammen med Invita køkkener. Det er din garanti for, at du også får professionel rådgivning, når du skal sammensætte netop dit drømmekøkken. Køkkenet skal passe præcist til din families ønsker og behov. Husk på at selv de små detaljer kan have stor betydning for helhedsindtrykket af dit nye køkken.

Vi har sammensat en ekstra lille tjekliste til dig, så du har et godt udgangspunkt for at vælge dit nye køkken.

 

Bordplade

Her er mulighederne også mange. Du kan få bordplader i træ, laminat, komposit, granit, corian, beton, rustfrit stål og mange flere materialer. Ud over at det skal se godt ud, skal det naturligvis også være praktisk. Vælg derfor en bordplade, der passer til dine behov for anvendelighed og design.

Skabs- og skuffefronter

Valg af skabs- og skuffefronter har stor betydning for dit nye køkkens udseende, og det er derfor meget vigtigt at tage ordentlig stilling til. Skal de være sorte, hvide, farvede eller i træ? Skal de være matte eller blanke? Skal de være med greb eller uden? Nogle er også lettere at rengøre end andre. Igen er det dine behov for anvendelighed og design, der er i centrum. Sammen med Invita køkkener står vi klar med rådgivning, så du får truffet de helt rigtige valg.

Hårde hvidevarer

De fleste producenter af hårde hvidevarer laver lækkert design, så det du skal tænke mest over, er, hvilke funktioner du ønsker. Det kan eksempelvis være, at du ønsker en almindelig ovn og en damp-/bageovn eller et stort amerikansk køleskab med isterningmaskine, Microovn, quooker eller andre “nice to have” ting.

Vægge

Væggene bliver beklædt med miljøvæv eller glasfilt, hvis der er tale om elementvægge. Murede vægge bliver filtsede og grundet inden malerbehandling. Fliser på væggen kan give god effekt og kan eksempelvis opsættes som bort langs køkkenet eller stænkplade over kogepladen.

Køkkengulv

Der er mange overvejelser, når det helt rigtige gulv skal vælges. Du skal tage højde for størrelsen af rummet, indretningen, lysindfaldet, og ikke mindst skal du overveje, om du stadig vil være glad for dit nye gulv om 10 år. Et gulv er nemlig dyrt at skifte, og derfor skal du helst vælge det helt rigtige gulv fra start.

Du bør vælge et slidstærkt gulv, da køkkenet er et af de mest benyttede rum i boligen. Køkkengulvet skal tåle stole, der flere gange dagligt bliver trukket frem og tilbage, børn der leger med legetøj, og så skal det kunne tåle, at der jævnligt bliver spildt væske og mad, og at der hyppigt bliver gjort rent.

Hvor der er faste ganglinjer, vil man hurtigt kunne se sliddet på et trægulv. Her er det praktisk med et klinke- eller et laminatgulv I rum med terrassedøre skal der spekuleres i sandkorn, der risikerer at blive slæbt med ind.

 

Køkkendetaljer

Et køkken skal naturligvis først og fremmest være anvendeligt. Dernæst skal det være lækkert og indbydende, hvor ekstra detaljer kan forsøde hverdagen en lille smule. Det kan være en indbygget kaffemaskine, en ismaskine i køleskabet, en Quooker der kan koge vand eller alverdens køkkenudstyr. For nogen er disse ting overflødige og for andre er de uundværlige – det vil vi lade være op til dig!

Start dialog
og få hjælp til

› Book et byggemøde
› Køb af byggegrund
› Arkitektur og indretning
› Den individuelle proces
› Lavenergispørgsmål og bæredygtighed
› Byggebudget

Kontakt os på e-mail kontakt@kfs-boligbyg.dk
Vi svarer indenfor én hverdag

Ring til os

Vi er klar ved telefonen alle hverdage mellem 8 og 16 – eller find medarbejder her


98 37 21 81

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.
Det tager kun få minutter!

Inspirationskatalog

x