25. juni 2018
Udviklingen i boligtrends

Udvikling i boligtrends

Trends inden for boligen har ændret sig igennem årene.

Vi tager dig med tilbage i tiden og frem til nu, hvor vi giver dig en kort fremvisning igennem boligtrendens inden for de sidste 8 år i den danske boligbranche. Læs og se med her, for at få overblikket over udviklingen.

 

2010

Omkring år 2010 var den kubistiske og enkle indretningsstil for alvor kommet ud til den brede befolkning. Indretningen havde skarp kant med grafiske, stringente elementer i sorte og hvide farver – koldt vil nogen påstå. Pangfarver var stadig moderne, hvor man gerne implementerede få elementer i hidsige farver – eksempelvis en rød fordør.

 

2012

Allerede omkring år 2011-2012 begyndte indretningsstilen at ændre sig. Træet begyndte at få sin renæssance i byggeriet og i indretningen. Vi tog rå naturtræ med ind i boligen, som eksempelvis birketræsstammer, der agerede stumptjenere, eller wood’n’cubes, der agerede natborde. Hermed blev der tilført lidt varme til det stadig meget kolde look med hvidt i hvidt.

 

2014

Da træet havde forankret sig hos den almene befolkning, skiftede fokus til ’hygge’, som træet var med til at bringe ind i de danske hjem. Den danske ”hygge”-mentalitet blev dermed moderne i indretningen.

Med hyggen skiftede nu fokus til, hvordan vi trives i vores hjem og hvordan vi med indretningen kan skabe gode rammer og forbedre trivsel. Vi blev dygtigere og dygtigere til at fokusere på velvære, glæde og tilpashed frem for det udseendemæssige, boligbladspæne look.

Allerede omkring år 2014 begyndte boligindretningen nemlig at blive rigtig hyggelig, med masser af træ og endnu flere varme farver. Siden dengang har boligstilen taget form med flere og flere stemningsskabende elementer, hvor det er de varme nuancer, der komplementerer hinanden frem for bare at bringe et ’tvist’ af varme.

 

2016

I 2010 var gipslofterne populære. De tilhørte det hvide stringente look. Gipsloftet havde afløst det hvidpigmenterede træloft, og de der ikke allerede vidste, at gipslofter kræver mange akustikfelter for at sikre en udholdelig rumklang (lyd i rummet), lærte det hurtigt.

Det ryddelige hjem, de hårde flader og de stramme linjer var fortsat basis i husdesigns i 2016, til trods for varme nuancer og mere træ. Den kombination stillede stadig større krav til en god akustik.

Helt naturligt blev akustik-snak til en hverdagsbegivenhed. Vi ville stadig have højt til loftet, og var begyndt at sætte fokus på velvære, glæde og tilpashed i hjemmet, og vi blev opmærksomme på, hvor stor indflydelse akustik har på stemning og velbefindende.

Træbetonlofter blev populære (mærket: troldtekt, er det mest kendte i Danmark) og i dag er der også kommet andre loftformer til. Eksempelvis listelofter med mellemrum, som er med til at tilføre varme og hygge til hjemmet og som samtidig er æstetisk smukke og har god akustik.

 

2018

Nu er vi kommet dertil i udviklingen, hvor vi tænker hyggelige terrassemiljøer ind, gerne på flere sider af boligen, og grønne områder såvel ude som inde. Vi trækker tråde fra 70’erne, hvor vi blandt andet tør eksperimentere med mørke farver. I stedet for pang-farver, som var tilfældet omkring år 2010, vælges nu de dusede farver, som giver et roligt udtryk.

Udover de naturlige træmaterialer, har ’det grønne’ vundet indpas. Ikea sælger små drivhuse og mange designere laver interior design, som trækker grønne planter ind i boligen. Træet bringer stadig den hyggelige stemning ind i indretningen, hvor de naturlige materialer gør boligen dynamisk og levende. Planterne understeger dette. Et andet eksempel er firma’et, som sælger plantevægge til private.

Malede vægge er en god måde at tilføje farve og varme til hjemmet. Du kan vælge at male en enkelt væg eller hele rum. Det giver forskellige effekter, som du kan læse mere om her dag er de varme, brunlige nuancer vundet stærkt frem.

I dag er det ikke kun udseendet der er i fokus, det er i lige så høj grad funktionaliteten og stemningen. Vi skal stortrives i vores hjem og øge livskvaliteten i hverdagen.

Alt det grønne har bragt sundhed i fokus! <3

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.