22. november 2018
Guide: byggeri på skrånende grund

Opfør et spændende byggeri
på 
en skrånende grund 

Inden du går i gang med at opføre dit hus på en skrånende grund, kan du med fordel læse denne guide.

Du skal først og fremmest have et retvisende nivellement for at kunne designe et hus, der passer til din skrånende grund. Samtidig er byggeprocessen længere og dyrere, da der er tale om en anderledes arbejdsproces, hvilket du også skal være opmærksom på.

Huse i flere plan og forskudte niveauer ved kuperet terræn

Du kan vælge at bygge et hus i flere plan, hvis du eksempelvis har udsigt eller vil sørge for, at dit hus fylder mindre på din grund. Vær dog opmærksom på, at der er forskellige regler for, hvor højt et byggeri du må opføre – du skal derfor sætte dig ind i byggereglerne.

Du kan også vælge at bygge i forskudte niveauer eller i parterre, hvis din grund skråner, og du godt kan lide, udvendige og indvendige, niveauer og trapper. Ved parterre er etagen i plan med terrænet, men hvor den ene halvdel er under jorden, og den anden halvdel er over jorden.

En kælder vælges ofte, når terrænet skråner. Hvis terrænet er lavest mod vejen, kan du overveje at integrere vognly eller garage i kælderen. Hvis terrænet derimod er lavest i havesiden, placeres værelser og multirum oftest i kælderen.

Du skal have et retvisende nivellement

Et nivellement viser højdeforskellen på grunden – og dermed muligheden for tilpasning af huset til terrænet. Huset skal gerne følge det naturlige terræn på grunden.

Derfor er det vigtigt, at du har et retvisende nivellement allerede inden opstart og inden idégenerering med arkitekten, da nogle af jeres gode idéer ellers kan blive uforenelige med grunden.

Regler for terrænregulering af skrånende grund

Når du køber en skrånende grund, kan det være nødvendigt at udjævne niveauforskellene på grunden – at regulere terrænet. Det kan du gøre ved at fjerne, flytte eller tilføre jord.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der i de fleste områder er regler for terrænregulering. Reglerne for terrænreguleringen findes ofte i lokalplanen, og du må typisk ikke regulere mere end +/- 0,5 meter. Derfor skal du opføre et byggeri, der overvejende følger det eksisterende terræn.

 

Fordele ved byggeri på skrånende grund

Byggeri på skrånende grunde er dyrere, og der er mange ting, der bør tages højde for, når du ønsker at opføre et hus på kuperet terræn. Men omvendt får du et enestående, unikt og spændende hus – både hvad gælder arkitekturen og udemiljøet.

En god udsigt er ofte forbundet med skrånende grunde. Derfor er det vigtigt at udnytte grunden, designe arkitekturen og placere huset, så det ligger så højt som muligt. Det giver nemlig et skønt udsyn og en dejlig følelse af overblik.

Samtidig giver det kuperede terræn nogle fantastiske muligheder for niveauforskelle. Niveauforskelle, både udenfor og indenfor, der kan opdele huset i zoner og gøre det hyggeligere at opholde sig i.

Alle KFS hjem designes individuelt til byggegrunden og til de mennesker, der skal bo i huset. Derfor har vi god erfaring med at opføre byggeri på skrånende grunde. Det kræver samtidig særlig planlægning, hvor både bygherre og arkitekt er tvunget til at være kreative. Læs mere her.

Start dialog
og få hjælp til

› Book et byggemøde
› Køb af byggegrund
› Arkitektur og indretning
› Den individuelle proces
› Lavenergispørgsmål og bæredygtighed
› Byggebudget

Kontakt os på e-mail kontakt@kfs-boligbyg.dk

Ring til os

Vi er klar ved telefonen alle hverdage mellem 8 og 16 – eller find medarbejder her


98 37 21 81

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.
Det tager kun få minutter!

Inspirationskatalog

x