8. juni 2018
Derfor skal du bygge garage

Derfor skal du bygge garage

På Sjælland siges det, at folk i Jylland altid bygger garager. Store garager!

Selvom det ikke er alle jyder, der har en garage, så er der alligevel noget om snakken!

Muligheder

Vi kan godt lide de muligheder, som en garage byder på. Vi samler til huse. Af ting og udstyr. Biler og motorcykler. Båd og trailer. Og haveudstyr! Samt ekstra stole og borde – det ekstra køleskab og arbejdstøjet. Det gamle legetøj og stangtennissættet som vi ikke har brugt i 10 år og så videre! Der er ikke grænser for, hvad en garage kan bruges til! Mange mennesker nyder de ekstra kvadratmeter.


I denne artikel vil vi fortælle om, hvilke anvendelsesmuligheder en garage giver og hvorfor mange af os drømmer om en garage.

Ældre huse

I mange år er garager blevet brugt til at udvide huset med flere beboelseskvadratmeter. Det har ofte været den nemmeste måde, hvorpå det er muligt at udvide huset og i nogle tilfælde den eneste mulighed.

Bygningsreglementet

I bygningsreglementet er det således, at alle kvadratmeter ud over 35, tæller med i bebyggelsesprocenten. Det betyder, at hvis du laver en garage, der er større end 35 kvadratmeter, så går de kvadratmeter fra det maksimale antal beboelseskvadratmeter.

Udnyt mulighederne

Det er altså sådan, at du altid har 35 kvadratmeter ekstra til vognly eller garage, når du har udnyttet bebyggelsesprocenten maksimalt. Med en almindelig størrelse villagrund på 700-900 kvadratmeter vælger mange mennesker at udnytte muligheden for plads til bil og andet. Det synes, vi er en god idé.

Hvis du drømmer om 250 kvadratmeter bolig, men bygningsreglementet bestemmer, at du maksimalt må bygge 210 kvadratmeter på din grund, så kan du pludseligt få 35 ekstra kvadratmeter i form af en garage.

Seks ideelle anvendelsesmuligheder

Udover det som garagen ofte bygges til; biler, haveredskaber, havemøbler, opbevaring af ekstra kolonial, øl og sodavand og så videre, findes der også andre specielle og mere unikke anvendelsesmuligheder.

  1. Konfirmation og børnefødselsdage. Garagen er god til at rumme mange mennesker. Samtidig er du fri for at skulle rydde hele stuen for møbler, og gæsterne er fri for at passe nær så meget på tingene.
  2. Fodboldaften med gutterne. Garagen giver mulighed for at larme lidt mere og med en storskærm er mændenes aften fuldendt.
  3. Garagen er specielt anvendelig til motionsrum. Specielt hvis du må blive hjemme om aftenen med små børn, der sover, og du alligevel gerne vil træne. Samtidig roder udstyret ikke inde i huset.
  4. Værksted. Det kan være stressminimerende at have et sted at udfolde sig. Du kan nemlig bruge din garage som et sted for dine hobbyer. Og her behøver du ikke rydde op, og vejret er aldrig en hindring.
  5. Opbevaring for selvstændige. Flere freelancere og selvstændige bruger garagen til opbevaring i virksomhedsøjemed. Det kan være et lille lager, opbevaring til mapper eller den kan indrettes hyggelig med havedør og dermed anvendes som kontor og dagligdagens arbejdsplads.
  6. Motorcykel og biler. Måske drømmer du om i ro og mag at kunne pudse på den gamle bil eller den dyre motorcykel. Udstyret skal passes på og låses inde og det er ideelt at kunne gå direkte fra huset til garagen.

Tip til udseende

En garage kan være tung i udseendet, og derfor er det vigtigt at tænke den ind i arkitekturen, når den designes og bygges. Eksempelvis kan du vælge en anden facade end selve huset, hvilket giver en god kontrast. Af andre muligheder kan nævnes, at facaden kan forskydes fra husfacaden, eller taghøjden kan sænkes.

Garagen kan hænge sammen med huset eller være fritliggende – begge dele kan fungere. Men hvis den er bygget sammen med huset, kan du gå direkte ind i huset derfra og således optimere den ideelle anvendelse.

Har du eksempelvis konfirmation, kan gæsterne gå direkte ind på toilettet uden at blive ramt af regnen, eller du kan hente kolde øl i strømpesokker.

Det er en god idé at planlægge placeringen af bryggerset lige op ad garagen. Således er det luksus, når du kommer med alle indkøbsposerne, som nemt kan bringes ind i huset.

Husk at sørge for en optimal funktion nu og i fremtiden ved at prioritere god isolering og dagslys fra enten facadevinduer eller ovenlys!

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.