6. december 2017
5 måder at indrette dig til gæster

Det gode liv er bygget på gode relationer

Det, der reelt betyder allermest for os, er relationer. Derfor synes vi, at det er aktuelt at give tips til, hvordan du gør det nemt at have gæster.

Gode relationer gør os gladere og raskere. Sociale relationer er gode for os, og ensomhed dræber. Det viser sig, at folk som er mere socialt forbundet til familier, venner, fællesskaber, er gladere, fysisk sundere og lever længere, end folk som har mindre gode netværk. De, som er mere isoleret fra andre, end de egentlig ønsker, oplever, at de er mindre glade, deres helbred svækkes, og hjernefunktioner nedsættes, tidligere i livet, end hos folk som ikke er ensomme. Det kan du høre meget mere om her.

Det er relationer, der gør os glade, og derfor er det vigtigt at gøre det nemt at have gæster!

Skab et hjem med plads til gæster

Du kan indrette dig smart, så det bliver nemt at have gæster i din bolig. Du kan lave tingene multifunktionelle, så du kan lave funktionerne i de enkelte rum om, efter behov. Familiens behov ændrer sig gennem livet, og det gør behovet for gæster også.

Når du bygger nyt, har du en arkitekt til at designe din helt individuelle planløsning, og derfor har du ekstra mulighed for at lave din bolig, ligesom du drømmer om! Tænk multifunktionalitet ind i alle dine rum, når du designer dit hjem. Behov gennem livet skifter nemlig mere, end vi er i stand til at forestille os, når vi tegner vores nye hus.

 

Her får du 5 ideer til multifunktionel indretning

1. Plads til gæster på børneværelset, eksempelvis en hems. En hems er et godt alternativ, hvis man har et højt loft og ikke så meget gulvplads.

2. Lav et gæsteanneks i haven, som bruges til familiens frirum, når du har brug for at være alene, tænke, eller lave kreative ting.

3. I forbindelse med et fællesrum, kan der laves et lille depotrum, på cirka 4 kvadratmeter, med to køjesenge, der kan klappes op ad væggen. Man kan bruge det som depot og nemt gøre plads til gæster, når de kommer. Nogle har familie langt væk fra, som har behov for at være der igennem længere tid, og så er det dejligt med noget privatliv. Depotrummet kan placeres i forbindelse med et multirum, et viktualierum eller i forbindelse med selve børneværelset. Her er der typisk et badeværelse tæt på, som vil være et stort plus.

4. Lav et decideret gæsteværelse, men et som ikke står tomt i hverdagen. Eksempelvis kan det samtidig bruges som multirum eller kontor.

5. Mulighed for at lukke af ind til stuen. Rigtig mange familier opholder sig meget i køkken-alrum, og bruger egentlig kun stuen til at se fjernsyn og hygge sig sammen. Hvis du vælger at lave stuen som et aflukket rum, så har du bedre mulighed for at møblere det om. Gæster synes altid, at det er rart at have et sted til deres ting, og nyder hvis ikke de behøver at rydde op efter dem selv hele tiden. Så hvis de kunne få deres eget private sted, så er der sandsynlighed for, at de vil blive i længere tid.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.