Månedens Hus maj 2017
Square arkitektur
Se alle billeder
Månedens Hus maj 2017
Nicher til terrasser
Se alle billeder
Månedens Hus maj 2017
Køkken-alrum med detaljer
Se alle billeder

Stilren og indbydende Square arkitektur

Dette månedens hus har et kubistisk og smukt design. Kvadratmeterne er udnyttet til fulde med en god og funktionel grundplan.

Huset er et KFS Square på 185 m². Valget af jordfarvede mursten står i skarp kontrast til det sortmalede vognly og tilhørende redskabsrum, hvilket giver balance og et pænt samlet resultat. I forlængelse af vognlyet er der en overdækket indgang, hvilket er funktionelt med det uforudsigelige vejr, vi har i Danmark. Den overdækkede terrasse er lavet i samme konstruktion som vognlyet.

Hall’en er et indbydende vinkelrum med en god bredde, hvilket giver plads til opbevaring, når det er nødvendigt. En fin detalje er indhakket til venstre for indgangspartiet, hvor der er opsat to hylder og et vandrør, så gæster kan hænge deres overtøj og sko. Fra hall’en er der adgang til et funktionelt bryggers, et badeværelse, to værelser og et kontor. Denne afdeling agerer børneafdeling, og senere er det nemt at anvende den som separat ungdomsafdeling.

Indvendigt er materialevalget gennemgående lyst med tilføjelse af varme fra de brunlige klinker og plankeparket. Samtidig er den rå murstensvæg i køkken-alrummet med til at samle rummet og tilføje en ekstra dimension af hygge. Valget af glasdøre mellem afdelingerne skaber en åbenhed, der er med til at samle huset i ét.

Huset rummer en god og funktionel grundplan, hvor køkken-alrummet er husets centrum, centralt placeret i midten. Det er et lyst rum, der indbyder til hyggeligt samvær, og hvor der er plads til, at hele familien inklusiv gæster kan samles. De store vinduespartier til gulv understreger ligeledes husets rummelighed, og er med til at give et enestående lysindfald året rundt.

Fra husets centrum ligger stuen, som adskilles af et åbent vindue og murstensvæggen opført i gamle mursten, der er med til at tilføre både stue og køkken-alrum dybde i sit ellers meget minimalistiske udtryk. Den er med til at gøre stuen hyggelig, samtidig med at rummene bliver lettere adskilt. I dette hus er nyt kombineret med gammelt, og der er hovedsageligt indrettet med arvemøbler i varme træsorter, hvilket er med til at give sjæl til et nybygget hus.

Fra stuen er der adgang til den overdækkede terrasse, som afgrænses af et rionethegn samt højbede, hvilket skaber en oase, der indbyder til lange lune aftener i sommerhalvåret. De varme nuancer fra husets indvendige overflader er trukket med udenfor i form af højbedene, hvilket igen er med til at understrege, at der er tænkt på detaljerne og det samlede udtryk.

I forlængelse af stuen er husets voksenafdeling placeret, som består af en mindre fordelingsgang, der giver adgang til et rummeligt badeværelse. Fordelingsgangen åbner op for et walk-through closet, der fører videre ind i soveværelset. Læg her mærke til den sorte fine klinkevæg og niche med fliser! Det mørke skaber modspil til det lyse, og indbyder til en afstressende stund og længere tids ophold i varme og tiltrækkende omgivelser.

Gennem hele huset kan man se en rød tråd, hvor der gennem hele bygge- og indretningsprocessen har været fokus på at skabe nogle varme og hyggelige rammer for husets beboere.

Husfakta
  • KFS Square
  • Boligareal 185 m²
  • Vognly m. redskabsrum 35 m² + 15 m²
  • Overdækket terrasse + indgang 10 m² + 5 m²
  • Varmeforsyning fjernvarme
  • Energimæssig ydeevne 10.933 kWh
  • Energimærkning A2010
  • Opførelsesår 2015

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.