Månedens Hus februar 2020
180 m2 KFS Square villa
Se alle billeder
Månedens Hus februar 2020
Køkken-alrum med ovenlys
Se alle billeder
Månedens Hus februar 2020
Stue med højt til loftet
Se alle billeder

Jacob byggede et stort hus med optimerede kvadratmeter og et godt lysindfald


Hvem bor i huset?

Jacob (51) sammen med børnene Oliver (11) og Filippa (13).

 

Hvad var dine ønsker og drømme for huset?

Det er anden gang jeg bygger og jeg har selv tegnet begge huse. Mine ønsker og drømme var at skabe et nyt hjem med et moderne look, en rigtig god indretning og med et rigtig godt lysindfald.

Ved dette hus prioriterede jeg at styre lidt hårdere økonomisk i forhold til, at jeg gerne ville have meget hus for pengene. Jeg har fokuseret på at optimere mine kvadratmeter og har næsten ingen spildplads. På 180 m2 har jeg fire børneværelser, et stort køkken-alrum på næsten 50 m2 – med plads til 26 gæster – og en separat voksenafdeling.

Kunsten var at forene mine krav og ønsker med mit budget. Samtidig stod jeg med en skrånende grund, så jeg skulle forholde mig til, at huset skulle passe til grunden. Når man er alene, så har man et begrænset budget og samtidig havde jeg nogle drømme og ønsker, som jeg gerne ville have indfriet – og det synes jeg, at jeg har fået!

 

Hvordan oplevede du designprocessen med din byggerådgiver og arkitekt?

Jeg synes, at vi havde en rigtig god proces og en god sparing. Jeg har selv lavet skitserne til huset og jeg havde en rigtig god dialog med arkitekten omkring, at få placeret vinduerne så der både er opnået et flot visuelt udtryk i facaderne, samtidig med at jeg har fået det gode lysindfald, som er så vigtigt for mig. Vinduerne i stuen går helt til loft og det er med til at give en rigtig god oplevelse.

Jeg har to ovenlysvinduer i køkkenalrummet, som jeg er rigtig glad for. De giver et godt lysindfald i alrummet. De to høje vinduer i soveværelset og i det store badeværelse giver også en rigtig god lysoplevelse.

Det er et af de steder hvor jeg føler, at jeg virkelig har fået merværdi af den dialog, som jeg har haft med arkitekten i designprocessen.

 

Hvordan påvirker jeres nye hjem jeres liv og hverdag?

Der er noget særligt over at skabe sine egne rammer og at få sit drømmehus realiseret. Det er dejligt at have gæster på besøg, som synes at det er et dejligt hjem, når man selv har været så involveret i designprocessen.

Det er dejligt at opleve hvordan huset fungere i praktisk – og det fungerer rigtig godt. Det er et praktisk og velfungerende hus i god kvalitet. Det er på alle måder et dejligt hus – og det er med til at skabe livskvalitet.

Husfakta
 • KFS Square
 • Boligareal: 179,9 m2
 • Overdækket indgang: 1,8 m2
 • Grundareal: 832 m2
 • Mursten B541 Nova fra Strøjer Tegl
 • Sålbænke i naturskifer
 • Velfac 200 Energy vinduer
 • VELUX ovenlysvinduer 100x100 cm.
 • Lofter i Troldtekt - ekstrem fin
 • Indvendige døre glatte massive fra Swedoor
 • Inventar og hårde hvidevarer fra Invita
 • Ventilation Nilan comfort CT300

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.