Månedens hus
Februar 2012

Unik og enkel Retro arkitektur

Dette månedens hus har en minimalistisk arkitektur. Det er opført i gedigen kvalitet med øje for minimal vedligehold. Det er velindrettet med lyse og store rum.

Huset er et KFS Retro på 185 m² plus 36 m² vognly og redskabsrum. De sandfarvede mursten skaber kontrast til taget, som er tagpap med listetækning og de mørke træ-alu vinduer. Der er murede sålbænke og zinkinddækning i gavlene, hvilket understreger det arkitektoniske udtryk.

Haveanlægget er opbygget i samme ånd som huset – enkelt og stilrent med gode detaljer – og med hyggekroge og bløde naturmaterialer i varme farver som giver godt modspil til det modernistiske udtryk.

Husets indretning er helt unik. Der er minimal spildplads og alle rum er lyse og store. Fra hall’en er der adgang til bryggers, køkken og alrum, hvilket giver mulighed for at benytte bryggerset til grovkøkken med nem adgang til både køkken og bryggers, når du træder ind i huset. Bryggerset er stort og alle hverdagens funktioner er tænkt ind. Køkkenet har en lang bordplade med et smalt aflangt vindue, som skaber lys over bordpladen og kig til vejen, så man kan følge med uden at føle sig generet af indkig udefra. Køleskabet står diskret integreret i en niche.

Fra køkken-alrummet er der to adgange til stuen. Den ene gennem en bred skydedør og den anden gennem funktionsgangen. Funktionsgangen indeholder en lang række skabe, som giver adgang til husets børneafdeling med to store børneværelser og badeværelse. I stuen er der kontorplads med mulighed for at lave et aflukket rum. På nuværende tidspunkt bruges pladsen til åbent kontor, så man kan følge med, i hvad familien laver samtidig med arbejdet. Fra stuen går man i voksenafdelingen med walk-in closet, badeværelse og stort soveværelse.

Materialevalget er blandt andet lyse store klinker og lyse asketræsgulve med hvid matlak. Hvide vægge og hvide gipslofter med akustikfelter i de store rum. Materialevalget er gennemgående i hele huset – det er meget lyst og roligt – og der er lagt vægt på rummelighedsfølelsen med de skrå lofter. Tre store dobbelte ovenlysvinduer giver optimale lysforhold i husets midte, og understreger den gennemgående linje, der bliver udnyttet til både hall, alrum, funktionsgang, stue og fordelingsgang til voksenafdelingen.

Af gode detaljer kan blandt andet nævnes garderobeniche med integreret bøjlestang i hall’en. Hjørnevinduer i stuen og højtsiddende smalle aflange vinduer i facaden i køkken og soveværelse, hvor denne er trukket tilbage fra den øvrige facadeflugt til stuen – det bidrager, sammen med ovenlysene, til husets lysmiljø.  Halvmurene udvendigt mellem vognly og hus skaber den private have.

Husfakta
  • KFS Retro
  • Boligareal 185 m²
  • Vognly/redskabsrum 36 m²
  • Varmeforsyningen fjernvarme
  • Energimærkning B
  • Opførelsesår 2011

Start dialog
og få hjælp til

› Book et byggemøde
› Køb af byggegrund
› Arkitektur og indretning
› Den individuelle proces
› Lavenergispørgsmål og bæredygtighed
› Byggebudget

Kontakt os på e-mail kontakt@kfs-boligbyg.dk

Ring til os

Vi er klar ved telefonen alle hverdage mellem 8 og 16 – eller find medarbejder her


98 37 21 81

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.
Det tager kun få minutter!

Inspirationskatalog

x