En gennemtænkt villa til familiens behov
Hvem bor i hjemmet?
Maria (39) og Jakob (40), Malthe (10), Andreas (8) og Bente (2).
Hvad var jeres ønsker og drømme for huset?
Vi havde nogle meget konkrete krav til, hvordan huset skulle være. Vi kom med en grund og ville gerne have et huse, hvor man starter med at komme til en garage, ind i et bryggers og herefter et forløb, hvor man har en børneafdeling til den ene side og en voksenafdeling til den anden side. Vi ville gerne have børneafdelingen, så man ikke kunne høre børnene når de larmer, men de skulle heller ikke være længere væk, end at vi kunne høre dem om natten.
Derudover ønskede vi et stort køkken-alrum og stue med plads til hele familien (ca. 20 personer).
Hvordan oplevede I designprocessen med jeres byggerådgiver og arkitekt?
Vi havde de første møder med byggerådgiveren og det var det der gjorde, at vi valgte at bygge med KFS. Vi kunne se os selv i de ting han fortalte og vi kunne lide kvaliteten og husene som KFS byggede.
Da vi efterfølgende kom til vores arkitekt, Mike, og han gik i gang med at tegne, var vi ret overrasket over, hvor langt han kom i første udkast, ud fra de ønsker og krav vi var kommet med. Vi var meget overrasket over, hvor tæt hans første projektforslaget var på, hvad vi tænkte skulle være vores færdige hus.
Vi havde selv forsøgt at skitsere en planløsning, men vi syntes ikke, at vi kunne få det helt på plads. Men det Mike kom med var virkelig godt.
Arkitekten lyttede til vores meninger, tanker og ideer. Men vi sagde også, at vi gerne ville udfordres. Det skulle ikke bare være et helt almindeligt typehus. Eksempelvis udfordrede han os med den skrå væg ved indgangspartiet og den kobberfarvede aluminiumbeklædning. Men grundlæggende er huset blevet tæt på første udkast.
Hvordan oplevede I byggeprocessen?
Der var vi ikke helt så heldige. Vores byggeleder var lige startet hos KFS og han stoppede samtidig med at vores hus blev afleveret. Vi følte, at vi selv skulle holde meget øje byggeriet. Der var ventetid fra fundamentet blev støbt til elementerne blev stablet, men da elementerne først stod der, kom KFS eget tømrerhold som var supergode. De leverede virkelig kvalitet. De mindre udfordringer der kom efterfølgende, har ikke været grundlæggende og de blev løst godt. På det punkt synes vi, at de har været gode. Vi er superglade for kvaliteten af huset.
Opfylder huset de indledende drømme I havde?
Mange snakker om, at man skal bygge tre huse, før man har bygget det rigtige. Men vi har ramt meget tæt på det vi gerne ville have. Der er kun en enkelt ting med en skydedør, som vi godt kunne have tænkt os var større. Men rummene, forløbet i huset og materialerne passer til os. På den måde er vi superglade og huset lever op til de drømme vi havde.
Når vi har gæster får vi ofte af vide, at man kan se at der virkelig er tænkt over, hvordan vi gerne ville have det.
Eksempelvis vores børneafdeling med multirum, vores store brygges med plads til tørrestativet lige ved siden af vaskemaskinen og skuret lige uden for døren til garagen, så drengene ikke skal gå ret lang, fra hvor de stiller deres cykler til hvor de går ind med deres beskidte fodboldstøvler. Der er mange gode, funktionelle og praktiske detaljer.
Vi hører også ofte: ”Wow, et fedt rum!” når gæster kommer ind i vores stue. Rummet hænger sammen uden man føler at man sidder i køkkenet pga. halvvæggen.
Gangen er også lavet lidt bredere og der er ekstra lofthøjde.
- Boligareal: 200 m²
- Garage: 50,5 m²
- Overdækket indgang: 1,7 m²
- Teglsten: PT 449 Kul fra Wienerberger.
- Træfelter i facaden i brunimprægneret profil 867 fra Frøslev.
- Sålbænke i naturskifer.
- Velfac 200 Energy vinduer.
- VELUX ovenlys 90x90 cm.
- Gipslofter med akustikfelter.
- Klinker BT Antracite 30x60 cm fra Flisegalleriet Hesseldahl.
- Haro laminatgulv Tritty 250.
- Indvendige døre fra Swedoor.
- Køkken, bad, bryggers, inventar og hårde hvidevarer fra Invita.
- Byggeår 2018
“Arkitekten lyttede til vores meninger, tanker og ideer. Men vi sagde også, at vi gerne ville udfordres. Det skulle ikke bare være et helt almindeligt typehus. Eksempelvis udfordrede han os med den skrå væg ved indgangspartiet og den kobberfarvede aluminiumbeklædning.” Maria og Jakob, bygherrer KFS Boligbyg.
“Vi hører også ofte: “Wow, et fedt rum!” når gæster kommer ind i vores stue. Rummet hænger sammen uden man føler at man sidder i køkkenet pga. halvvæggen. Mange snakker om, at man skal bygge tre huse, før man har bygget det rigtige. Men vi har ramt meget tæt på det vi gerne ville have.”
Maria og Jakob, bygherrer KFS Boligbyg.