2. februar 2018
Stuen

Afslapning for hele familien

Stuen er hjemmets hjerte. Her skal mange forskellige funktioner gå op i en højere enhed, og ofte er stuen et af boligens største rum. Det er det hyggelige rum, hvor familie og venner samles – her læses, ses tv, leges, høres musik og slappes af.

De mange måder, vi bruger stuen på, stiller krav til lyset i rummet – både til dagslyset og det elektriske lys. Der skal eksempelvis, som regel, være mulighed for at gøre stuen lidt mørkere omkring TV’et og lysere omkring en eventuel læseplads. Her kan du lave et større vindue med brystning og udvide vindueskarmen til en bænk, hvor der er plads til at læse i dagslys – også i de kolde vintermåneder.

Ro i stuen

For mange mennesker er stuen, det sted i hjemmet, hvor de slapper mest af. Det er i stuen, der findes hygge og indre ro. Efter en hård dag på arbejdet findes der ikke noget bedre end at sætte sig i stuen, måske med en kop kaffe og en god bog og bare slappe fuldstændig af.

Det er ofte i stuen, at gæster opholder sig efter middagen. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at din stue er rar og hyggelig at opholde sig i, så den løfter den gode stemning hos din familie og hos dine venner.

Indretning af stuen

Stuen er et af de rum med flest indretningsmuligheder. I modsætning til køkken, badeværelse og soveværelse er der ikke nogen ting, der SKAL være i din stue – det giver uendelige indretningsmuligheder. Du kan vælge, om indretningen af din stue skal ligge i tråd med resten af husets indretning, eller om det skal være en ny oplevelse at træde ind i din stue. Skal din stue være lys eller mørk? Skal der være sofa og lænestol eller noget helt unikt for din stue? Det er ofte detaljerne, som gør en stue flot og indbydende.

Møbler

Møblerne i din stue er også afgørende for stemningen i rummet. Skal det være store flydersofaer eller lette lænestole? Skal der være et stort sofabord eller små borde rundt omkring? Skal tæppet være stort og blødt, eller skal du gå efter de klassiske, persiske tæpper? Eller skal der blot være parketgulv, som ikke dækkes af tæpper? Vil du overhovedet have TV i din stue? Mulighederne er mange – rigtig mange.

Store reoler er ofte en overset, men æstetisk og lækker detalje. Den dækker både behovet for opbevaring samtidig med, at den lader dine fineste pyntegenstande komme til sin ret. Når du placerer skabe og anden opbevaring horisontalt, skaber du mentalt mere plads. Det afhænger selvfølgelig af dine opbevaringsbehov, hvor meget opbevaringsplads du har brug for, men placer gerne skabslåger/-skuffer forneden og åbne hylder foroven, da det skaber en god tyngde.

 

Farver

Vælg farver efter, hvem du er. Dybe vægfarver giver en ro, som skrigende farver ikke gør. Eksempelvis kan en dyb, flaskegrøn noget, som en græsgrøn ikke kan. Den flaskegrønne vil give en god farvekant i rummet uden at dominere eller blænde.

Det kan også være, du er til de rene, hvide vægge, og i stedet vil lade indretningen, farverne på eksempelvis sofaen, sofapuderne, billederne, gulvtæpperne, opbevaringsmøblerne og pyntegenstande bidrage med farverne.

 

Få inspiration til stuen – besøg vores udstillingshuse

Vi har i vores udstillingshuse givet nogle forskellige eksempler på, hvordan en stue kan indrettes. Vi har tænkt indretning, æstetik, design, lys og anvendelighed sammen for at skabe den optimale stue for dig. Kom endelig forbi og se, hvordan det kan gøres. Se vores udstillingshuse her.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.