9. juni 2017
Sådan skaber du et hjem, der bygger gode relationer

Et hjem der bygger gode relationer

Vi danskere er gentagne gange blevet kåret som verdens lykkeligste folk. En Harvard-undersøgelse af voksnes udvikling viser, at det er de tætte relationer til andre mennesker, der gør os gladere. Vi er skabt til at være sociale.

Derfor er fællesskab et vigtigt lykkebarometer, fordi relationer har en positiv virkning på vores egen person – det giver livet mening at gøre en forskel for andre. Så hvorfor ikke bygge et hjem, hvor de gode relationer er i fokus?

 

Rummet som ’vært’

Hjemmets rum og relationer skal passe til hinanden, så hvorfor ikke bruge rummet som vært? Hvad skal der til, for at dit hjem opleves indbydende og nærværende? En god vært sørger for, at forskellige typer mennesker alle har det godt og føler sig velkomne – det samme skal dit hjem gøre, så det skaber grundlag for at bygge gode og tætte relationer.

Vi forholder os til de rum, vi befinder os i. Al indretning har betydning for, hvad vi oplever, og ikke mindst hvordan vi oplever det. Et rum, der er skabt til at stimulere sanserne og indbyde til ro og nærvær, er et godt udgangspunkt for at etablere de gode relationer.

 

Du skal selv føle dig tilpas

Når du føler dig godt tilpas i dit eget hjem, gør andre også – det smitter ganske enkelt af. Derfor er det vigtigt, at du opbygger et hjem, hvor du også selv slapper af, når der er gæster. Du kan forsøge at skabe en god og afslappet stemning med disse virkemidler:

  • Invitér dine gæster med til madlavningen i stedet for at have det hele klart, når de banker på døren. Det er ikke sikkert, at de skal hjælpe dig i køkkenet, men på den måde bliver det mindre formelt – og du kan genskabe den afslappede atmosfære, der er hjemme hos dem selv. Som en bonus kan det føre til givende samtaler, fordi I alle slapper af. Desuden behøver du ikke køre stressethjem fra arbejde.
  • Sørg for at fortælle gæster om dine husregler. Det giver tryghed, når de ved, hvilke rammer de skal tilpasse sig. Det er ikke kun børn, der har brug for det. Fortæl, hvordan du ønsker, de skal agere hos dig. Hvis du gerne vil have gæsterne til at føle sig hjemme og betjene sig selv, kan du fortælle dem, hvor de finder kaffen, de ekstra viskestykker og andre dagligdagsting.
  • Lad dinegæster kende dit hus og inviter dem hjem til andre aktiviteter end middag. På den måde får de et andet forhold til dit hus og føler sig derfor bedre hjemme. Du kan forsøge at invitere dem til et par timers praktisk arbejde, hvor de kan tage hele familien med – der opstår således rum for givende og nærværende samtaler, som er med til at bygge de gode relationer.

 

Inviter mennesker til at opholde sig i længere tid

Tænk på hvert rums volumen, loftshøjde, dagslys, farver, mønstre, møblering og belysning. Alt efter samspillet mellem disse, kan du skabe rum, der indbyder til socialt samvær og opbygning af relationer. Eksempelvis kan et stort køkken-alrum fungere som samlingspunkt for en familie. Her er det vigtigt at tænke ovenstående elementer ind og skabe en rolig og sammenhængende indretning, så fokus forbliver på at etablere den gode relation.

Med en helhedsorienteret indretning inviterer du mennesker til at opholde sig længere tid i et rum. Der findes ikke nogen færdig løsning, for det er op til din personlighed og stil at indrette et afstressende miljø, som smitter af. Men det er et udtryk for, hvor vigtigt det er at gennemtænke hele byggeprocessen, fra den overordnede rumfordeling til valg af materialer, farver og indretning. Det har alt sammen betydning, når der skal etableres relationer. Og vi ved, at det er muligt at bygge et hjem, der lægger op til at skabe de gode og tætte af slagsen.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.