28. juni 2017
Hvordan udnytter du bedst dine udeområder indefra?

Udnyt bedst dine udeområder indefra

Vejret i Danmark indbyder ikke særligt ofte til udendørsaktiviteter, men når solskinsdagene endelig tager fart, vil vi gerne opholde os ude så meget som muligt.

Det danske sommervejr er nemlig enestående, når det viser sig fra sin bedste side. Dog er det ikke mange måneder om året, hvor vejret tillader os udendørs ophold. Derfor gælder det om at nyde det, mens du kan. Men hvorfor ikke også udnytte dine udearealer, når du er indenfor?

 

Tag naturen med ind i dit hjem

Der er en helt speciel atmosfære, når du sidder ude under åben himmel. Den stemning kan du tage med ind i de måneder, hvor vejret mest af alt indbyder til indendørshygge. Inviter naturen med indenfor ved at plukke en buket af årstidens blomster eller ved at klippe grene af dine yndlingsbuske og -træer. Saml blomster og grene sammen eller hver for sig i smukke vaser rundt omkring i dit hjem. På den måde får du glæde af dine grønne udearealer – selv i de grå måneder. Blomster og planter giver dit hjem liv, og så er de desuden sunde for dig, fordi de skaber et bedre indeklima. Derfor er der ingen grund til at spare på dem indendørs.

 

Udnyt udsynet til dine udendørsområder

Det er ikke alt, du kan tage med indenfor – og heldigvis for det. For ellers havde der ikke været noget specielt ved at opholde sig udenfor. Dog kan du få glæde af dine udearealer på en anden måde. Udnyt i stedet udsynet til de flotte, grønne områder med vinduer, der går ned til gulvet. Det skaber en flydende overgang mellem inde- og udearealer, og visuelt får du en fornemmelse af at være en del af naturen. Du kan desuden udnytte vinduesarealerne ved at sætte en god lænestol eller bænk foran, så solen kan varme dig indenfor. Sørg samtidig for at udstyre udendørsområderne med god belysning. Du kan eksempelvis montere diskrete spots i overdækkede arealer – på den måde kan du nyde synet, selv når det er mørkt.

 

Sørg for, at dine udeområder fremstår friske og pæne

Der er naturligvis ikke meget mening i at hive naturen indenfor med store vinduespartier, hvis du ikke har plejet og passet dine udendørsarealer. Skab smukke og frodige oaser, hvor du sammen med familie og venner vil elske at opholde dig. Hvis du vil nyde områderne hele året rundt, skal du huske at vælge planter til alle årets sæsoner – ellers ser de hurtigt triste ud, når sommeren er ovre. Skal naturen give dig ro, når du kigger ud på den, er det vigtigt, at den ikke fremstår rodet. Sørg for, at grill, havemøbler og andet udstyr ikke står foran vinduerne, så du i stedet kan nyde den smukke beplantning.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.