17. august 2017
Er dit hjem en investering?

Er dit hjem en investering?

Bygger du for at skabe et nyt hjem med fremtidsudsigter, eller bygger du for at lave en investering? Bygger du for at bo, eller spekulerer du i sandsynligheden for en økonomisk gevinst inden for en given periode?

Sagt på en anden måde; går du efter en livskvalitetsgevinst eller den økonomiske gevinst?

 

Frihed er vigtigst

Det er vores klare holdning, at friheden må komme først, når du skal bygge dit nye hjem. Det er for de fleste mennesker vigtigt, at have mulighed for at flytte sig fysisk, hvis lysten eller behovet pludseligt opstår. Hvis du, som de fleste mennesker, er afhængig af finansiering, må du derfor tage stilling til det økonomiske aspekt, selvom du ikke ønsker det i fokus.

 

Byggeriet koster det samme

Det koster det samme at bygge et hus, uanset om det er placeret i et prisstærkt område, eller i et prissvagt område. Du kan derfor med fordel tænke dette aspekt ind fra start, om du kan få investeringen ind, såfremt du skal sælge huset. Og kan du ikke det, hvad er du så villig til at miste, hvis du skal sælge dit hus? Når du er afklaret omkring det, og har taget stilling til husets beliggenhed og udformning, ud fra frihedsaspektet, kan du begynde at afgrænse dit fokus, således byggeriet bliver i overensstemmelse med dine klare ønsker.

 

Bygger du for at bo, eller bygger du for at investere?

Nogle områder kan bære dyre boliger, hvilket giver en forholdsvis sikker investering, hvor andre områder måske ikke kan. Der er mange, der har travlt med at tænke på, om deres nybyggeri er en god investering, men hvad hvis nu, du bare gerne vil bo i et område, som er mindre prisstærkt? Vi råder dig til at få styr på din risiko, og efterfølgende gøre op med dig selv, hvad du vil prioritere – hvad er formålet med din nye bolig?

 

Har du råd til at miste?

Hvis du har råd til at miste på et eventuelt hussalg, og du gerne vil bo i et område, der er mindre prisstærkt, kan det være, at beliggenheden er den altafgørende faktor for dig. Hvis det er her, du og din familie bliver gladest for at bo, kan det være at pengene, der kan hives hjem, og dermed investeringen, er en mindre vigtig del af beslutningen. Og det vil jo også kun blive et emne, hvis du skal sælge boligen.

 

Særpræg eller ej?

Det kan også være, at du har et brændende ønske om at indrette dig på en bestemt måde, i forhold til valget af de længerevarende forbrugsgoder som køkken og bad, som er særpræget dig, men som måske ikke falder i alle andres smag. Hvis du igen har råd til at gå ned i pris, hvis eventuelle købere gerne vil finde luft i budgettet til indretningsændringer, må du vurdere, hvor vigtige dine indretningsønsker er for dig kontra den gode investering.

 

Har du ikke råd til at miste?

Vores absolutte råd er, at man ikke skal sætte sig dyrere, end at man har råd til at flytte derfra, hvis man eksempelvis får et nyt job i en anden landsdel. Hvis ikke du har råd til at miste penge på et eventuelt hussalg, bør du bygge et sted og til en pris, hvor der er stor sandsynlighed for at kunne få pengene hjem igen. Ellers kan det ende med, at du bliver stavnsbundet til dit hus, og det er der ikke meget frihed i. Det er samtidig en god idé at tænke på husets indretning, hvis ikke man har råd til at miste penge. Nogle huse har en større potentiel kundekreds, idet de fremstår mere neutrale i indretningen – her er det muligt for alle at sætte sit eget personlige præg på boligen, fremfor i et hus med eksempelvis et meget markant og anderledes køkken-alrum eller badeværelse. I sådan et tilfælde er der måske flere potentielle kunder, der ikke er interesserede, idet de ikke kan se sig selv i huset, uden de skal ud at investere i nyt inventar – og i et mindre prisstærkt område kan det være, at det ikke er verdens bedste investering.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.