25. august 2017
Byg nyt til den fjerde alder

Vores levetid stiger hvert år hurtigere, end mange forventer.

Vi lever længere, og der er flere, der i dag bliver over 100 år, end der var for bare få år tilbage.

Pensionsalderen hæves sideløbende med – vi er længere tid på arbejdsmarkedet – hvilket, alt andet lige, skaber grundlag for en større opsparing og god økonomi.

 

Flere bygger nyt til pensionsalderen

Vi oplever en stigende tendens til, at mennesker bygger nyt hus, når de stopper på arbejdsmarkedet. Det er en kæmpe fornøjelse at realisere boligdrømme for mennesker, der har prøvet lidt af hvert. De ved hvad der virker for dem, og hvad de ikke vil have. Som regel bliver huset udformet, så der er mindst to værelser, og ind imellem flere, alt efter hvor mange børn, børnebørn og svigerbørn, der kommer på besøg.

 

Realisering af byggedrømme

Der er flere grunde til, at det er alle tiders idé at realisere sine byggedrømme, når pensionsalderen er indtruffet. Det er måske i den alder, hvor der er allermest tid, eller i hvert fald relativt set, i forhold til en tidligere hverdag på arbejdsmarkedet. Det er også på det tidspunkt, at de sidste store drømme skal indfries. Det er samtidig ofte ældre personer, der har råd til at indfri sine byggedrømme, da de har haft mange år til at etablere en god opsparing og investere i udbytterige aktiver. Det er nu, de kreative og personlige løsninger, som passer lige netop til de mennesker, der skal flytte ind, kan skabes. Og det skal ikke glemmes, at nye huse har øget komfort, mindre vedligehold og haven kan etableres, så der er meget eller lidt at holde, alt efter præferencer, hvilket jo også er en fordel, når livet skal nydes fuldt ud.

 

Skab glæde i et nybyggerområde

Nogle gange har ældre mennesker en hvis skepsis over at bygge hus i et nybyggerområde, da det ofte er indbegrebet af den yngre generation. Vi oplever, at en blanding af yngre og ældre er en god kombination, da man samtidig får stor gavn af hinanden. De ældre synes ofte, at det er skønt med lidt børneliv i området, og de yngre synes på den modsatte side, at det er rart, at der er nogen, der giver deres børn opmærksomhed, samtidig med at de er god for en snak. Det giver en god energi med en blanding af yngre og ældre i et villaområde. Jeg erindrer selv fra barndommen, da jeg tilbragte sommerferier hos min faster. En ældre herre på vejen kom altid forbi med tyggegummi og slik, og så fik vi os en lille snak – det skabte en stor gensidig glæde.

 

Plads til børn og børnebørn

Lige nu arbejder vi blandt andet med et super spændende projekt, hvor der bliver god plads til børn, svigerbørn og fremtidens børnebørn. En bolig med god plads til hele familien, hvor der er en god egoistafdeling til ’de gamle’ og en afdeling til hver ’barn med familie’. Den bolig kommer med garanti til at bringe meget lykke og godt samvær på tværs. Huset skal bygges i Nordjylland og det er tanken at hver ’familie’ har deres eget lille hotelværelse, således der er gode fællesrum, samtidig med, at der er mulighed for at trække sig tilbage. Hotelværelserne opføres som fire ens afdelinger med tilhørende badeværelse. Her er plads til en dobbeltseng og en niche til køjesenge. Vi håber ikke, at børnebørnsdrømmene skaber et for stort pres. Vi glæder os helt vildt til at arbejde videre med familiehjemmet med plads til korte og længerevarende ophold.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.