10. februar 2017
Balance: pris vs. kvalitet

Det er ikke altid nemt at vurdere, hvilke valg der er de ’rigtige’ til dit nye hus

Hvad der er ‘rigtigt’, findes der nemlig ikke noget endeligt svar på.

Det er forskelligt fra person til person, og derfor vejleder og rådgiver vi altid, så du kender til fordele og ulemper ved dine valg.

 

God kvalitet betaler sig

Vi kender alle sammen udtrykket ’dyrt sparet’. Bag udtrykket gemmer dig sig en vigtig lektie – det er dumt at gå for meget på kompromis med kvaliteten. Sparer du for meget på kvaliteten, vil du risikere at skulle betale en dyr pris på lang sigt, da der jo er en grund til, at de billige løsninger ikke koster så meget.

Vores holdning er generelt, at kvaliteten skal være i orden – det er det primære for os. Hellere bygge lidt mindre eller lidt mere simpelt og sørge for, at det, der bliver bygget, er i en ordentlig kvalitet. Vi vil eksempelvis hellere vælge et billigere 3-stavs-trægulv i ordentlig kvalitet end et dyrere plankegulv, hvor kvaliteten ikke er, som den skal være.

Og hvorfor så det?

Fordi kvaliteten bestemmer, hvor glad du i fremtiden bliver for valget. Og noget helt andet er, at ting i dårlig kvalitet ofte skal udskiftes, hvilket både er dyrt og spild af klodens ressourcer.

Er det nødvendigt at vælge det dyreste?

Prisen er bare vigtig. Sådan er det. Tingene skal hænge sammen, og der skal være balance i budgettet. Det er jo ikke meget ved at bygge et nyt flot hus, hvis der så ikke længere er råd til rødvin og gæster.

Når det kommer til valg af arkitektur og byggematerialer, er det heldigvis ikke altid det dyreste, som er det fedeste. Det kommer an på dig og din families præferencer. Valget af arkitektur handler mest af alt om smag. Når det kommer til valget af byggematerialer, så tænk derfor på formålet med selve rummet.

Hvilken stemning skal der skabes?

For eksempel er et trægulv i fyrretræ og stukloft et godt valg til en patriciervilla, mens et glat gipsloft og nogle rå egetræsplanker er flot i en funkisvilla.

 

Det næstbedste kan blive til det bedste

De fleste mennesker kan lide flotte ting. Smukke ting, hvor æstetikken er i orden. Også her er balance vigtigt. Nogle gange rådgiver vi kunder til at vælge det næstflotteste, fordi det er i bedre kvalitet, billigere og der er måske andre fordele.

For eksempel er det lige nu meget populært at vælge troldtektlofter for at opnå en behagelig akustik. Det er billigere end eksempelvis gipslofter. Måske ikke pænere i alles øjne, men stadigvæk flot og har andre fordele – det handler igen om personlig smag og præference. Nogle gange er der også en idé i at vælge det næstflotteste på grund af vedligeholdelse, pris eller andre faktorer.

Når du vil bygge dit eget hus, er det en god idé at finde en sparringspartner. En som kender dig og som har tilstrækkelig indsigt i de mange forskellige muligheder. Uanset om det er familie, venner, en byggerådgiver, et byggefirma eller et femte sted, du søger sparring. Det vigtige er, at det er en person, som forstår dig og dine ønsker, og en, du stoler på. Det vil minimere risikoen for at træffe beslutninger, der senere fortrydes.

Har du ikke en oplagt sparringspartner, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne med at besvare de spørgsmål, du måtte ligge inde med.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.